Social media marketing: wat, hoe, waarom — en wat wij voor jou kunnen doen

Je hebt een fonkelnieuw product uitgebracht, klaar voor de markt. Een goed uitgedachte campagne kan hier niet bij ontbreken. Op je socials, bijvoorbeeld. Social media marketing is een onmisbare tool om je nieuw product of dienst in de markt te zetten en om je merkverhaal kracht bij te zetten. Dat houdt meer in dan een postje op Facebook. Een gerichte campagne met een full funnel approach zorgt voor een maximaal bereik en resultaat. Geen idee hoe? Wij springen in waar nodig. Schreeuw het dus gerust van de daken — wij reiken je de figuurlijke megafoon aan met een plan voor je social media marketing.

Cas Lambrechts, Digital Marketeer bij Focus Advertising

Een gerichte campagne met een full funnel approach doet jouw boodschap luid klinken, in de juiste oren.

Cas Lambrechts – Digital marketeer & social media manager

Wij ademen social media

Social media marketing: is dat wel een meerwaarde?

Zonder plan: nee. Met plan: ja, ja en ja. Doodzonde om de mogelijkheden van je digitale aanwezigheid te onderschatten. Alleen moet je wel letten op de juiste dingen. Je moet je richten tot de juiste doelgroep, op de juiste kanalen, met de juiste verwoordingen. Veel variabelen die je juist moet hebben om boodschap te doen knallen, dus. Geef je je digitale activiteiten liever uit handen? Dan gaan onze experts met plezier aan de slag met je socialmediamarketing.

Jouw socials verdienen een 360° aanpak

Onze missie: jouw boodschap luid doen klinken, in de juiste oren. Welke content kunnen we maken die logisch is voor jouw merk en doelpubliek? Met een contentkalender denken we van tevoren netjes uit hoe we efficiënt communiceren op de juiste kanalen. We bekijken hoe het zit met je socials en hoe we die kunnen inzetten voor een full funnel campagne, of enkel brand awareness of lead generation. Jij geeft aan waar je hulp nodig hebt in je social media marketing en hoeveel. Zo kunnen we je bijvoorbeeld bijstaan met advies of een audit.

Wij denken graag op de lange termijn

Hoe dan ook zetten we campagnes op touw die body hebben en meer doen dan oppervlakkig likes genereren — want wij denken graag op lange termijn. Daarom meten we tussendoor de resultaten, schaven we bij waar nodig en brengen we in kaart wat er in het verschiet kan liggen. We werken met overzichtelijke dashboards en communiceren transparant en in mensentaal naar jou toe.

Geeft social media marketing jou de kriebels en zou je het liever van je afschudden?

Doe maar, wij onderhouden jouw socials dan wel voor jou. Of we staan je bij waar nodig — met social media workshops, een contentplan of -kalender in Meta Suite, het uidenken van een campagne of strategie…