Duurzaamheidscommunicatie is onze specialisatie

We helpen organisaties vertellen over de positieve impact die ze creëren. We geloven in de maakbaarheid van de toekomst, en dat verandering mee door onze klanten gedreven wordt. Het is wat merken relevant maakt vandaag én morgen. Wees gerust: we gaan niet aan greenwashing doen. We houden je een spiegel voor, maken de onvolmaaktheden bespreekbaar en de goede dingen weerbaar. Zo kan je merk een stem vinden, positief en menselijk.

Het begint met een goed gesprek. Hoe pak jij duurzaamheidscommunicatie aan? Waar loop je tegenaan? Laat ons leren van elkaar.

Freddy Verschoore — Duurzaamheidscoach

Positieve communicatie kan de wereld redden.

We helpen jou bij het vinden van een positief, creatief en duurzaam verhaal

Saving our planet is now a communication challenge. We know what to do, we just need the will. Dat zijn niet onze woorden, maar die van David Attenborough. Wat wij dan zeggen is: Yes, sir! Want er is hoop aan de horizon. Organisaties willen de drijvende kracht zijn in het verbeteren van de wereld. Aantrekkelijke communicatie en krachtige verhalen maken daarbij het verschil. Daarom maken wij er onze missie van om jullie positief, inspirerend en duurzaam verhaal te vinden, in lijn met de visie van je merk.

Elke stap naar meer duurzaamheid bouwt aan een positiever merk

Karin Vandenberghe schreef een ESG-gids om managers in 7 stappen te begeleiden naar winst in duurzaamheid en Focus helpt je in elk van die stappen ook de kracht van communicatie uit te spelen. Praktisch en concreet — zo hebben wij het graag! De ver-van-mijn-bed show schakel je om naar een succesvolle aanpak, met betere financiële resultaten en een positieve impact op zowel het milieu, de samenleving als het welzijn van mensen. Zo vertaalt je ESG-journey zich naar een positief merk dat aanstekelijk werkt.

Duurzaamheidsrapportage: binnenkort ook verplicht voor jouw bedrijf?

Een heel tastbare vorm van duurzaamheidscommunicatie is rapportering, en dankzij de CSRD wetgeving krijgt heel binnenkort elk bedrijf er van dichtbij of van héél dichtbij mee te maken. Maar vanaf wanneer wordt een duurzaamheidsverslag nu verplicht? Waarom is het zo belangrijk? En hoe begin je eraan? Met jaren ervaring in jaarverslagen hebben we antwoorden voor jou! We helpen je gestart te geraken, beginnen bij het begin en begeleiden jouw project van inhoud tot uitvoering.

Wij vinden het knap dat jij werk wil maken van duurzamer ondernemen.

We zijn benieuwd naar je plannen en helpen je graag resultaten te boeken.