Stijlvolle stalenbox voor de decorative range

We creëerden THE BOX en THE BOOK, die meer dan 200 decors op een stijlvolle manier etaleren. Een sterk staaltje topdesign.

Hoe kunnen we de stalen van Unilin Panels — met meer dan 200 decors — op een stijlvolle en opvallende manier presenteren? Dat was de vraag van Unilin Panels voor Focus. Interieurontwerpers, architecten en aannemers moeten de stalen kunnen voelen én zien. Dat doen ze vanaf nu met THE BOOK en THE BOX: een stalenboek en -doos die de kwaliteit en luxe van Unilin Panels uitstralen en niet misstaan naast een boek over mid-century modern design.

Alle stalen, stijlvol gebracht

Anders dan de andere stalenboeken en uitgesproken Unilin: dat was de vraag voor het redesign. Om hun stalen vlot te tonen heeft Unilin Panels een CHIP CHART, een BOOK en een BOX — van compact naar uitgebreid — waarin de stalen worden getoond en uitgelicht. THE BOX is the big one. De pièce de résistance die Unilin Panels graag in het kantoor van elke designer wil zien.

Uitzonderlijk zwart, creatieve luxe

Om stijlvol af te steken tegen de meestal witte toolboxes van de concurrentie, trokken we de zwarte kaart. THE BOX en THE BOOK kregen een matzwarte afwerking. Bewust geen kleur — zo springen de kleuren binnenin nog meer in het oog. 

De spirograph op de cover — een waaier aan mogelijkheden, dus — kreeg een embossed afwerking. We speelden met een slimme positionering van de merknaam Unilin op de rug van THE BOOK en THE BOX, zodat beiden harmonieus naast elkaar staan in de boekenkast. In tijden waarin virtueel vaak primeert, steken we extra moeite in het ontwerpen van fysieke objecten: slim, tijdloos en really really cool.

Dit is een case waar we vooral de kracht van design benut hebben. Als we dan toch iets fysiek creëren, gaan we daar niet licht over. Dan willen we iets maken dat relevant en waardevol is... en daardoor ook lang meegaat.

David Libeert – Head of Design