Start to ESG & CSRD.

Op maandag 26 augustus organiseren we in de namiddag samen met EpicData een seminarie over ESG, CSRD en duurzaamheidsrapportering. We brengen dit praktisch en concreet en delen een succesvolle aanpak, met betere financiële resultaten en een positieve impact op zowel het milieu, de samenleving als het welzijn van alle medewerkers.

Praktisch

Locatie

Seminariecentrum Nieuwgoed

Grotesteenweg Zuid 8

9052 Zwijnaarde

Voor wie

CEO, CMO, CSO en CSR Managers

 

Wanneer

Maandag 26 augustus 2024

12:30 – 17:30

 

Programma

12:30 - 13:30

We heten je welkom bij een drankje en versnaperingen.

13:30 - 13:45

Verwelkoming en introductie door Antony Slabinck.

13:45 - 14:30

Karine Vandenberghe

In 7 stappen naar winst in duurzaamheid of hoe maak je van je ESG-beleid de drijvende motor achter de groei en bloei van je business?

Aansluitend Q&A

14:30 - 15:15

Nele Van Campfort

CSRD: hoe begin je eraan? 

Er is al veel gezegd en geschreven over de nieuwe Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportage, maar er is echter nog weinig bekend over hoe je zulk complex en transversaal traject opstart binnen je organisatie, wie je er best bij betrekt en hoe je zorgt dat de kosten onder controle blijven. Nele geeft een antwoord op deze vragen en ze geeft je ook enkele waardevolle tips mee.

Aansluitend Q&A

15:15 - 15:30

Pauze

15:30 - 16:15

Renate De Martelaere en Freddy Verschoore

Vergroot jouw intern en extern draagvlak. Toon dat je als organisatie écht het verschil wil maken. Vermijd greenwashing en creëer op lange termijn een positieve(re) merkperceptie.

Aansluitend Q&A

16:15 - 17:30

Tijd om na te praten bij een hapje en een drankje.

Netwerk en chill!

Onze gastsprekers

Karine Vandenberghe

ESG auteur en adviseur

Karine is een gepassioneerde ondernemer, strategisch adviseur en als auteur van ‘ESG-Gids, in 7 stappen naar winst in duurzaamheid’ biedt ze aan bedrijven en ondernemers een concrete handleiding voor het bouwen van een duurzaam en impactvol ESG-beleid.

Nele Van Campfort

ESG specialist

Nele is politiek econoom en expert ESG en Sustainable Finance. Ze helpt bedrijven met het versnellen van hun duurzaamheidstransformatie door hen te onderteunen met strategische planning, program management en ESG data management. Ze deed dit al voor Volvo Group, Europese Commissie, Agoria-Sirris en John Cockerill.

Renate De Maertelaere

Merkstrateeg en designer

Renate is brand designer met een voorliefde voor strategie.  Ze loodst klanten doorheen de nodige merkstrategische vraagstukken en helpt ze hun eigen stem te vinden in woord en beeld.

Freddy Verschoore

Duurzaamheids-coördinator

Freddy organiseert al sinds 2021 rondetafels met stakeholders uit diverse sectoren. Dit leverde hem heel waardevolle inzichten op omtrent de vele uitdagingen van  de duurzaamheidstransitie.

Hij deelt zijn kennis en passie om anderen te betrekken en te  inspireren bij de transitie naar een duurzamere toekomst.

Wij vinden het knap dat jij werk wil maken van duurzamer ondernemen.

We zijn benieuwd naar je plannen en helpen je graag resultaten te boeken.

Contacteer Freddy

freddy@focus-advertising.be

0471/663541